EN
Menü
close

Ne aramıştınız?

Tüm web sitesi içeriğine akıllı arama bölümü ile ulaşabilirsiniz.

Arama
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Suat ÇALBIYIK Platin Dergisine Açıklamalarda Bulundu

Sendikamız Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Suat ÇALBIYIK, çimento ile betonun estetik ve yenilikçi kullanımını teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiğimiz Yapı Tasarım Yarışması’nı, “Platin” dergisinin Mayıs sayısında anlattı. Haber yayında aşağıdaki şekilde yer aldı;

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası’nın (ÇEİS), çimentonun estetik ve yenilikçi kullanım örneklerini görünür kılmak ve teşvik etmek amacıyla düzenlediği “Yapı Tasarım Yarışması”nda son dönemece girildi. Bu yıl “Kentsel Alanda Yenilikçi Yaklaşımlar” teması altında 17 Mayıs’a kadar aday projeleri kabul edecek yarışmanın kazananları 21 Haziran tarihinde açıklanacak. Mimarlık başta olmak üzere mühendislik ve tasarım alanlarında faaliyet gösteren profesyoneller ile üniversitelerin aynı bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin başvurularına açık olan yarışmada 14 projeye toplamda 295 bin TL ödül dağıtılacak. Çimento sektörünün önemli gelişim alanlarından birine katkı sunan ve sonuçları merakla beklenen Yapı Tasarım Yarışması’nın detaylarını ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Suat ÇALBIYIK anlattı.

2021 Yarışmasının Projeleri “Kentlerdeki Atıl Alanları İşlevlendirmek” İçin Yarışacak

ÇEİS olarak üstlendikleri en önemli misyonun sektörün sürdürülebilir geleceğini inşa etmek olduğuna dikkat çeken Suat ÇALBIYIK: “Çimento ve beton 150 yılı aşkın süredir tüm dünyada yapı üretiminde en çok kullanılan malzeme. Çimento, sağlamlığı, ulaşılabilirliği ve maliyet avantajıyla son derece hızlı bir şekilde hayatımızın merkezine yerleşti. Ancak bu hızın olumsuz yansımaları da oldu. Zaman zaman çimento ve betonun hatalı kullanımları, estetik anlamda olumsuz bir algının doğmasına sebebiyet verdi. Bu algıyla beraber; ortak yaşam alanlarımızda birbirinin benzeri, atıl duruma düşmüş, niteliğini yitirmiş yapıları sıklıkla görür olduk. Sektörün çatı kuruluşlarından ÇEİS olarak, hem bu algıyı değiştirmek hem de yaratıcı zihinlerde çimentonun tasarımlara nasıl değer kattığını gösterebilmek hedefiyle, 2019 yılında Yapı Tasarım Yarışması’nı hayata geçirdik. Yarışmamızın, sektörün yaratıcı ruhunu ortaya çıkaran bir alan olarak uzun yıllar varlığını sürdüreceğine inanıyorum.

Bu yıl, ‘Kentsel Alanda Yenilikçi Yaklaşımlar’ teması altında düzenlenen yarışmamız, modern dünyada ‘neredeyse tüm yapılı çevreyi kuran çimentonun sınırlarını ve imkânlarını ne kadar tanıyıp kullandığımız’ sorusunu merkezine alıyor. Alternatif tasarımlar üretme konusunda katılımcıları cesaretlendirmeyi amaçladığımız yarışmada, yarışmacılardan; kentin geçiş noktalarındaki tanımsız, atıl veya kullanım karakteri tam oluşmamış yapıları ve yakın çevrelerini yeniden düşünmeleri, iyileştirmeleri, işlevlendirmelerini istiyoruz. Bu sayede atıl alanlardan; bekleme, buluşma, nefes alma gibi faaliyetlere imkan tanıyan verimli kamusal mekanlar yaratabilmeyi amaçlıyoruz. 

Yarışmanın son başvuru tarihine yaklaşırken, bu alanda söyleyecek sözü olan öğrenci ve sektör profesyonellerinin yaratıcı projelerini heyecanla beklediğimizi hatırlatıyor ve gelin ‘Kentlerdeki Atıl Alanlarımızı Beraber İşlevlendirelim’ çağrısında bulunuyorum.” şeklinde konuştu.

Yapı Tasarım Yarışması ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.yapitasarimyarismasi.com adresinden ulaşılabiliyor.

Faaliyete Ait Görseller