EN
Menü
close

Ne aramıştınız?

Tüm web sitesi içeriğine akıllı arama bölümü ile ulaşabilirsiniz.

Arama
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

“Endüstriyel İşveren Markası Çekiciliği” Projemizi Hürriyet Gazetesine Anlattık

Genel Sekreterimiz Dr. H. Serdar ŞARDAN, 17 Aralık 2021 tarihli Hürriyet Gazetesine, nitelikli istihdamın sektörümüze çekilmesi amacıyla başlattığımız “Çimento Sektöründe Yeni Bir Perspektif: Endüstriyel İşveren Markası Çekiciliği” projemizi anlattı. Haber yayında aşağıdaki şekilde yer aldı.  

Çimento Sektörü Genç Yeteneklerin Peşinde! 

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), nitelikli istihdamın çimento sektörüne çekilmesi hedefiyle Evrim Kuran Danışmanlık iş birliğinde, “Çimento Sektöründe Yeni Bir Perspektif: Endüstriyel İşveren Markası Çekiciliği” projesini hayata geçirdi. Gençlerin işverenlerden beklentileri ile mevcut çalışma deneyimi arasındaki bağı güçlendirmeyi hedefleyen proje; araştırma, strateji ve uygulama fazlarından oluşuyor.

Türkiye’nin en büyük işveren sendikalarından ÇEİS, çimento sektörünü “geleceğe hazırlama” misyonu doğrultusundaki çalışmalarına bir yenisini ekledi. “Çimento Sektöründe Yeni Bir Perspektif: Endüstriyel İşveren Markası Çekiciliği” projesinin araştırma fazında hem üniversite öğrencileri hem de hali hazırda çalışan genç profesyonellerin iş hayatına dair beklentileri analiz edildi. Eş zamanlı olarak, çimento sektöründeki 30 yaş altı beyaz yaka çalışanlar ile Üst Yönetim ekiplerinin çalışma deneyimine ilişkin iç görüleri araştırıldı. Strateji fazında ise gençlerin işverenlerden beklentileri ile mevcut çalışma deneyimi arasındaki bağı güçlendirmek için yetenek kazanımı, kariyer, gelişim, yaşam ve yenilik başlıkları altında iyileştirme önerileri geliştirildi.

Proje kapsamında, 68’i üst yönetim ve 165’i otuz yaş altı beyaz yaka çalışan olmak üzere toplam 233 kişinin katılımıyla “Sektördeki Mevcut Çalışanlar Algı Araştırması” gerçekleştirildi. Araştırmanın dikkat çeken sonuçlarını ÇEİS Genel Sekreteri Dr. H. Serdar ŞARDAN paylaştı.

Gençlerin %60’ı Çimento Sektöründe Çalışmayı Öneriyor

“Gençleri dinliyoruz ama gerçekten duyuyor muyuz? İşveren seçerken kimlerden etkileniyorlar? Ne tür projelerin içerisinde yer almak istiyorlar? Nasıl yöneticilerle, hangi şartlarda çalışmaya hevesliler? Kendilerine hangi alanlarda yatırım yapılmasını bekliyorlar…

Çimento sektörünün çalışma deneyimi iklimini analiz etmek ve gelişim noktalarını belirlemek amacıyla hayata geçirdiğimiz projemiz dahilinde bir araştırmaya imza attık; ‘Sektördeki Mevcut Çalışanlar Algı Araştırması’. Bu araştırma bize yeni bir pencere açtı ve sektörümüzü gençlerin gözünden görme imkânı bulduk. Araştırmanın bazı dikkat çekici sonuçlarını paylaşmak istiyorum. 

Üst düzey yöneticilerle birlikte genç çalışanlarda çimento sektörü denildiğinde akla gelen ilk kavram ‘inşaat’ oldu. Otuz yaş altı genç çalışanların %50.9’u çimento sektöründe çalışması konusunda en önemli belirleyicinin ‘ilgili bir bölümden mezun olmak’ olduğunu söyledi.

Genç sektör çalışanları, ‘işteki motivasyonunuzu artıran en önemli faktörler nelerdir?’ sorusuna %16.6 ile çalışma arkadaşları, %9.9 ile maaş ve yan haklar, %9.7 ile sürekli öğrenmek ve gelişmek yanıtlarını verdi. ‘Sektörde çalışmanın olumlu yanları?’ soruluğunda ise ilk sırada %19.4 ile bilgi ve deneyimi artırmak yer aldı.

‘Çevrenizde yetkinliklerine güvendiğiniz ve önem verdiğiniz biri bu sektörde çalışmak istediğini söylerse, sektörde çalışmayı önerir misiniz?’ sorusuna genç çalışanlar %60 ile evet derken, Üst Yönetim kadrosunun evet oranı %57.3 olarak göze çarptı.

Genç çalışanların ilham veren liderlik ve gelişimlerini destekleyecek lider beklentileri yanı sıra, kariyer yolunun belirgin ve açık olması ile profesyonel eğitim ve gelişim beklentisi dikkat çekti.”

“Gelişim Alanlarını Belirledik Sıra Uygulamada”

Sektör olarak araştırma çıktılarına odaklandıklarının altını çizen ŞARDAN sözlerini şöyle sonlandırdı; “Projenin araştırma ve strateji fazlarını tamamladık. 2022 yılı itibariyle, endüstrimizin çekiciliğini gençler nezdinde artırmak amacıyla yol haritamız doğrultusunda projelerimizi adım adım hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu projeyi çimento sektörünün İnsan Kaynakları profesyonelleri ile birlikte yürüttük; sektörümüzün geleceğine hizmet edecek stratejiler üzerinde uzun uzun çalıştık. Değerli vakitlerini ayırıp, kıymetli deneyimlerini paylaştıkları için her birine teşekkür ediyorum. Ayrıca, proje ortağımız Evrim Kuran Danışmanlık ve ekibine de değerli katkıları için teşekkür etmek istiyorum.”