EN
Menü
close

Ne aramıştınız?

Tüm web sitesi içeriğine akıllı arama bölümü ile ulaşabilirsiniz.

Arama
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Genel Sekreterimiz Dr. H. Serdar ŞARDAN Dünya Gazetesine Açıklamalarda Bulundu

Sendikamız Genel Sekreteri Dr. H. Serdar ŞARDAN, 11 Ağustos 2021 tarihli Dünya Gazetesine sektör değerlendirmesi ve Sendikamızın eğitim faaliyetlerine yönelik açıklamalarda bulundu. Genel Sekreterimizin açıklamaları basında aşağıdaki şekilde yer aldı.

 

SEKTÖRDE NİTELİKLİ ÇALIŞAN HAMLESİ
ÇİMENTO ÜRETİCİLERİ ‘KAMPÜS’TE 800 KİŞİYİ EĞİTTİ

Çimento sektöründeki problemlere kalıcı çözümler getirmenin yolunu sürdürülebilir eğitimde gören Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), geçen yıl kurduğu ÇEİS Kampüs’te faaliyetlerini hızlandırdı. Son yedi aylık dönemde 803 kişiye, 66 başlıkta eğitim verildi. Sektörün nitelikli gelişiminde eğitimin büyük önem taşıdığını dile getiren ÇEİS Genel Sekreteri Dr. H. Serdar Şardan, “2020’nin son günlerinde hayata geçirdiğimiz ÇEİS Kampus, İSG eğitimleri dışında verilen tüm ÇEİS eğitimlerini de içine alacak şekilde; ‘Kapsayıcılık, Güvenilirlik, Esneklik ve Markalaşma Vizyonu’ kavramları çerçevesinde tasarlandı. Kampüs’te 10 sınıf bulunuyor. 100’ün üzerinde eğitim başlığı bulunuyor. Kampus açıldığından bu yana, 66 eğitim gerçekleştirdik. Beyaz yakalı yönetici ve çalışanlardan bu eğitimlere 1000’i aşkın başvuru aldık. Tüm eğitimler için genel memnuniyet oranı 100 üzerinden 93,6 olarak gerçekleşti. Ayrıca, alanının uzman isimleri ile gerçekleştirdiğimiz ve bugüne kadar 16 başlıkta düzenlenen ÇEİS Webinar Serisi’ne 4 binden fazla kişi katıldı” dedi.

 

“İş sağlığı ve güvenliğinde örnek sektörüz”

ÇEİS’in iş sağlığı ve güvenliği eğitim merkezine sahip Türkiye’nin ilk işveren sendikası olduğunu belirten Şardan; bu amaçla kurulan Çimento Sektörü İSG Eğitim Merkezi’nde (ÇİSİEM) hem beyaz hem de mavi yakalı çalışanların faydalanabileceği eğitimler verildiğini vurguladı. Şardan bu alandaki çalışmalarını şöyle anlattı: “2017’den bu yana yoğun bir eğitim programıyla sektöre hizmet veren ÇİSİEM’in genel katılıma açık eğitimleri, 16 saatlik zorunlu İSG eğitimleri, ÇEİS İSG Liderlik Programı, ÇEİS  Operasyonel Güvenlik Yetkinlik Programı ve Çimento Sektörü Online Aile Buluşmaları Webinar Serisi’ne bugüne kadar yaklaşık 5 bin kişi katıldı. ÇEİS üyesi şirketlere destek olabilmek amacıyla, üyelerimize verdiğimiz yüzde 80 eğitim desteği oranını, 2021’de yüzde 100’e çıkardık. Çok tehlikeli işler arasında yer alan sektörümüzde bu girişimlerin diğer alanlara da örnek olmasını umuyorum.”

 

“Türkiye üretimde ve ihracatta Avrupa lideri oldu”

Çimento Endüstrisi işverenleri Sendikası (ÇEİS) Genel Sekreteri Dr. H. Serdar Şardan, sektörün pandemi döneminde büyüdüğünü söyledi. Şardan, “2018 ve 2019’da iç pazarda yaşanan daralmanın ardından, 2020’de iç pazarda yüzde 23 büyüdük. 2021’in ilk 4 ayında ise çimento üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30,9 oranında artarak 22 milyon 837 bin tona yükseldi, iç satışlar yüzde 35,4’lük artışla 17 milyon 213 bin tona ulaştı. Üretimde Avrupa’da birinci, dünyada altıncı sıradayız, ihracatta ise Avrupa’da birinci, dünyada ikinci sırada yer alıyoruz” dedi.

Faaliyete Ait Görseller