EN
Menü
close

Ne aramıştınız?

Tüm web sitesi içeriğine akıllı arama bölümü ile ulaşabilirsiniz.

Arama
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Yapı Seçkisi Dizisi’nde Yeni Yapı Değerlendirmesi: Tama Sanat Üniversitesi Kütüphanesi

Yapı Seçkisi Dizisi’nde ikinci dönem başladı!

Çimento ve betonun estetik kullanım örneklerini görünür kılmak amacıyla geçtiğimiz sene Arredamento Mimarlık dergisi ortaklığında hayata geçirdiğimiz “Opus Caementicium” yazı dizisini, sektörümüz ve mimari çevrelerden aldığımız olumlu geri dönüşler neticesinde, önümüzdeki dönemde de sürdürmeye karar verdik. Ülkemiz ve yurt dışından zengin mimari repertuarı ile öne çıkan yapıların analizleri, Sendikamızın destekleriyle okurlarıyla buluşmaya devam edecek.

Yeni dönemin ilk sayısında, 2013 yılında Pritzker Mimarlık Ödülü’nü kazanan Japon mimar Toyo ITO tarafından tasarlanan Tama Sanat Üniversitesi Kütüphanesi incelendi. Hachioji Kampüsü’nde konumlanan yapı, etkileyici tasarımıyla kütüphaneyi kampüsün uğrak bir mekanı haline getirmiştir. Dikkat çeken tasarımı ve mimari önemi dolayısıyla yapı, üniversite dışından ziyaretçiler tarafından da büyük bir ilgi görmektedir. Ana işlevinin yanında kampüsün diğer birimlerine erişim sağlayan bir pasaj olarak tasarlanan yapının, üzeri betonla kaplanan çelik plakalardan oluşan karakteristik kemerleri, farklı genişlikteki rastlantısal dizilimleri ile iç mekanda derinlik algısını artırmaktadır.

Alanının en kıymetli akademisyenlerinden Dr. Öğretim Üyesi Tomris AKIN’ın kaleme aldığı “Açığa Çıkan Zariflik” başlıklı incelemeyi keyifle okumanızı dileriz.

Okumak için tıklayınız