EN
Menü
close

Ne aramıştınız?

Tüm web sitesi içeriğine akıllı arama bölümü ile ulaşabilirsiniz.

Arama
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Üniversite-Sanayi İşbirliklerimiz Ankara Üniversitesi İle İmzaladığımız Protokolle Devam Ediyor

Çimento üretim sektörünün çeşitli seviyelerdeki mesleki eğitim ihtiyacının tespiti, planlanması, gerçekleştirilmesi için gerçekleştirdiğimiz “Üniversite-Sanayi İşbirliği” çalışmalarımıza bir yenisini ekledik. 2018 yılında Kocaeli Üniversitesi ile hayata geçirdiğimiz işbirliğinden sonra Ankara Üniversitesi ile de işbirliğinin ilk adımını 18 Nisan 2022 tarihinde imzalanan İşbirliği Protokolü’yle attık.

Sendikamız ile Ankara Üniversitesi arasında hazırlanan işbirliği protokolü, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan BAYAZITLI ile ÇEİS Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih YÜCELİK tarafından, Ankara Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen törenle imzalandı. İmza töreninde Sendikamız Genel Sekreteri Dr. H. Serdar ŞARDAN, Araştırma ve İstatistik Birim Yöneticisi Özgür ACAR, Araştırma ve Eğitim Uzmanı Merve ÖRS ile Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşen APAYDIN, Prof. Dr. Hasan Serdar ÖZTÜRK, Prof. Dr. Hicabi KIRLANGIÇ, Prof. Dr. Mustafa FENER, Genel Sekreter Ömer Nadir SOYLU, TÖMER Müdürü Prof. Dr. Timur GÜLTEKİN ve İşbirliği Protokolü kapsamındaki Meslek Yüksekokullarının Müdürleri hazır bulundu.

Sendikamız, Ankara Üniversitesi ile işbirliğini dört meslek yüksekokulu (4 MYO) kanalıyla yürütecek. Yapılacak faaliyetler 4 MYO ile Sendikamızı temsilen belirlenecek kişilerden oluşacak “İşbirliği Yürütme Kurulu” aracılığıyla gerçekleştirilecek. İmzalanan protokol çerçevesinde her öğretim yılı öncesi eğitim öğretim ile ilgili ihtiyaçlar belirlenecek, bu ihtiyaçların temini için çalışmalar yapılacak ve ortak yürütülen eğitim, danışmanlık, proje vb. durumlar gözden geçirilecek. Ayrıca, işbirliği kapsamındaki 4 MYO’nun bünyesindeki Dijital Fabrika Teknolojileri, Elektronik Teknolojisi, Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi ve Bilgisayar Programcılığı Bölümlerinde çimento sektöründe yer alan mesleklere uygun programlarda öğrenim gören öğrencilerin aldıkları seçmeli derslerdeki eğitimler için gerekli eğitim materyalleri, ekipman, cihazlar ve teknolojik alt yapının temini, kurulumu, kullanımı, güncelliği ve bakımı için de destek olunacak.