EN
Menü
close

Ne aramıştınız?

Tüm web sitesi içeriğine akıllı arama bölümü ile ulaşabilirsiniz.

Arama
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Sendikamızın Düzenlediği “Yapı Tasarım Yarışması” başladı

Sendikamız tarafından, çimentonun inşaat projelerindeki kullanım alanlarına ilişkin ön yargıları yıkmak, çimentonun estetik ve yenilikçi kullanımını teşvik etmek ve çimentonun yapılarda yenilikçi kullanımını arttırmak amacıyla ulusal bir fikir projesi yarışması düzenlenmektedir. Her sene farklı bir tema ile düzenlenecek fikir yarışmasının ilk teması “Kamusal Alanda Yenilikçi Adımlar” oldu.

Yarışma, bulunduğumuz coğrafyada neredeyse tüm yapılı çevreyi kuran çimentonun sınırlarını, imkanlarını ne kadar tanıyıp kullandığımız sorusunu merkezine alıyor. Geleneksel kullanım biçimlerinin dışına çıkma konusunda katılımcıları cesaretlendiren yarışmada katılımcılardan; betonun konvansiyonel kullanımlarına alternatif hallerini gösterme/tanıtma amacına yönelik kamusal alanda ortak kullanılacak bir yapının tasarımı bekleniyor. Tasarlanacak pavyonun farklı kentsel mekanlara uyum sağlayabilecek, kendisini ve çevresini dönüştürme gücüne sahip, dolayısıyla rekreatif potansiyelinin düşünülmüş olması isteniyor.

Yapı Tasarım Yarışması, mimar ve mühendislere hitap etmekte, sektörde beton ve çimento üzerine bilgi birikimini ve uygulama kalitesini artırmayı hedeflemektedir. Mimarlık, mühendislik ve tasarım alanlarında faaliyet gösteren profesyoneller ile üniversitelerin aynı bölümlerinde okuyan öğrencilerin başvurularına açık olan Yapı Tasarım Yarışması, profesyonel kategoride 190 bin, öğrenci kategorisinde 70 bin olmak üzere toplamda 260 bin TL ödül dağıtacak. Yarışma hakkında detaylı bilgiye www.yapitasarimyarismasi.com internet adresinden ulaşılabilmektedir.

Yarışmanın Danışma Kurulu’nda Sendikamız Yönetim Kurulu Başkanı Suat ÇALBIYIK, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer SAKA, Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz IŞIK, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Celal KOLOĞLU ve Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mithat YENİGÜN yer almaktadır. Yarışma jürisi ise İnş. Yük. Müh. Ahmet TOPBAŞ, Dr. Mimar Cem İLHAN, Dr. Mimar Dürrin SÜER, Mimar Ömer Selçuk BAZ, Mimar Dr. Öğr. Üyesi Tomris AKIN isimlerinden oluşmaktadır.

Faaliyete Ait Görseller