EN
Menü
close

Ne aramıştınız?

Tüm web sitesi içeriğine akıllı arama bölümü ile ulaşabilirsiniz.

Arama
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ÇİSİEM’DE ÇEİS İSG LİDERLİK PROGRAMI 1. MODÜL EĞİTİMLERİ ONLINE SINIFLARDA TAMAMLANDI!

Sendikamız tarafından yönetilen “Çimento Sektörü İSG Eğitim Merkezi (ÇİSİEM)” üzerinden 11 Şubat 2020 itibari ile “ÇEİS İş Sağlığı ve Güvenliği Liderlik Programı”nın başladı ancak Covid-19 pandemi süreci nedeniyle bir süredir yüz yüze gerçekleştirilemeyen eğitimler online sınıflara taşınarak gerçekleştirilmeye başladı.

Programın amacı, İSG sorumluluğunun İSG departmanının yanı sıra, tüm çalışanlar ve yöneticilerde olduğunu yerel ve uluslararası referanslar dikkate alınarak, Türkiye dinamikleri, üretim alışkanlıkları ve spesifik çözüm modelleri üzerinden aktarmak ile bu sorumluluğun nasıl daha iyi bir şekilde yönetileceğine ilişkin ipuçlarını paylaşmaktır.

Program planlaması daha önce her bir grupta 16 kişi olarak yapıldı. Bu kapsamda online eğitimin etkinliğini koruyabilmek amacıyla katılımcılar 8’er kişilik iki ayrı gruba bölündü. Eğitimler her hafta Salı günü başlayarak Cuma günü tamamlandı. Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri, birinci grup katılımcılar 09:00 – 12:30 saatleri arasında, ikinci grup katılımcılar ise 13:00 – 16:30 saatleri arasında eğitime katıldı. Cuma günü ise her iki grup ortak bir şekilde, 09:00 – 15.30 saatleri arasında eğitime katıldı.

Şubat 2020 tarihinde ÇİSİEM’de 1. Modül eğitimleri başlayan program, 4 grup eğitim yüz yüze, 9 grup eğitim ise online sınıflarda olmak üzere 13 ayrı grup olarak 199 kişinin katılımları ile tamamlandı. Söz konusu modülün memnuniyet oranı %91 olarak değerlendirmelere yansıdı. Programının 2. Modül eğitimlerinin online sınıflarda gerçekleştirilmesine ilişkin çalışmalar devam ediyor.

Toplamda dört modülden oluşan programın her modülü sonrası eğitime katılım/başarı belgesi verilecek olup, program tamamlandığında ise “ÇEİS İSG Liderlik Sertifikası” verilecek.

Programa özellikle mavi yaka çalışanlar ile üst yönetim arasında köprü görevi gören teknisyen, mühendis, şef ve müdürlerin katılımları sağlandı. Bahsi geçen orta kademe yöneticilerin İSG yetkinliklerinin artırılmasının, sektörümüzün İSG kültürünün gelişimine oldukça önemli katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Programın her bir eğitim modülüne yönelik planlı eğitim takvimi Çimento Sektörü İSG Eğitim Merkezi’nin (ÇİSİEM) www.isgegitimmerkezi.org internet adresinde yayınlanacaktır.

ÇEİS İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ LİDERLİK PROGRAMI

MODÜL

GÜN BAŞLIK İÇERİK
MODÜL 1 4 Güvenli Yönetime Giriş Güvenli yönetime giriş

Sıfır kaza vizyonu
İSG liderliği
Sorumluluklarımızın farkına varmak (İSG Mevzuatı ve Yöneticilerin Sorumlulukları)
İSG’ye sistematik yaklaşım (ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama)
Etkili İSG kurulu toplantısı nasıl yapılmalı?
Çalışanlar Neden Güvensiz Davranır?

İSG Farkındalığı (5 duyu etkinliği)
7 güvenli davranış alışkanlığı ne olmalı?
İSG performansı nasıl ölçülmeli?


Başkaları ne yapıyor?

İSG iyi uygulama örnekleri
İSG’de dijital çözümler

Faaliyete Ait Görseller