EN
Menü
close

Ne aramıştınız?

Tüm web sitesi içeriğine akıllı arama bölümü ile ulaşabilirsiniz.

Arama
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ÇİSİEM

“İSG Eğitim Merkezi” Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) Üyesi Oyak Aslan Çimento Fabrikası tarafından 2016 yılında açılmıştır. Açıldığı dönemde OYAK Çimento Grubu bünyesindeki çimento, beton ve kağıt şirketlerindeki çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri Merkezde düzenlenmiş ve katılımcılardan oldukça olumlu geri bildirimler alınmıştır.

Bu nitelikte bir eğitim merkezinin OYAK Çimento Grubu şirketlerine hizmet vermesinin yanı sıra ÇEİS üyesi diğer çimento fabrikaları ile özellikle Kocaeli bölgesindeki kurumsal işletmelerin kullanımına açılmasının yararlı olacağı düşüncesiyle, söz konusu Merkez ÇEİS’e devredilmiştir.

Eğitim Merkezi, ÇEİS tarafından yapılan hazırlık çalışmaları sonrasında 25 Eylül 2017 tarihi itibariyle “Çimento Sektörü İSG Eğitim Merkezi (ÇİSİEM)” adı altında tekrar hizmete girmiştir. ÇEİS adına ÇİSİEM’in işletmesi, Merkezdeki eğitim modelini kurgulayan ve çimento sektöründe de oldukça tecrübeli olan Yankı Akademi tarafından yapılmaktadır.

ÇİSİEM, teknolojik altyapısı, katılımcı eğitim modeli, çalışma ortamını birebir yansıtan teknik eğitim uygulama alanları ile çalışanların işyerlerinin stresinden uzakta keyifli zaman geçirebileceği dizayn ve konumuyla, iş sağlığı ve güvenliğinde ülkemizin önde gelen dijital merkezlerinden birisi haline gelmeyi hedeflemiştir. Bu çerçevede ÇİSİEM, iş kazası anını birebir deneyimleme imkanı sunan sanal gerçeklik uygulamaları başta olmak üzere sektör çalışanlarına sunduğu üst düzey eğitim ve uygulamalarla; İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında ilk kez düzenlenen Kristal Baret Yarışması’nda inovasyon kategorisinde ödüle layık görüldü. ÇİSİEM hakkında detaylı bilgiye www.isgegitimmerkezi.org adresinden ulaşılabilmekte olup, söz konusu sitede Merkezle ilgili tanıtım filmi de bulunmaktadır.

ÇİSİEM’de, klasik eğitim anlayışından farklı olarak, çalışanların aktif katılım gösterdikleri, kendilerine verilen İSG ile ilgili yönergeleri, sınıflarda yer alan akıllı ekranlar ve diğer ekipmanları kullanarak çözümledikleri bir eğitim modeli uygulanmaktadır. Özellikle temel İSG eğitimlerinde kullanılan bu katılımcı model, çalışanların sürekli aktif kalmalarını ve kendi kendilerine, araştırarak öğrenmelerini teşvik edici bir yapıda kurgulanmıştır. Didaktik bir yapıdan uzak olarak kurgulanan modelde eğitmen, moderasyonu sağlayan ve gerektiğinde katılımcıları yönlendiren bir roldedir.

Eğitim binasının tüm bölümlerinde dokunmatik ekranlara sahip televizyonlar bulunmaktadır. Bunların içerisinde odanın kimliğini ve amacını tanıtan açıklamalar, izlenmesi gereken adımlar, eğitim videoları, sunumlar ve sınavlar, ilgili bölümün birebir fabrika sahasında çekilmiş 360 derece fotoğrafları bulunmaktadır. Bu ekranlar merkez bir bilgisayara bağlanarak tüm bölümleri kontrol ve sınavlarını takip etme imkânı bulunmaktadır. Ayrıca eğitimleri eğlenceli hale getirmek amacıyla her bölüm için oyun kutuları oluşturulmuştur.

Bu oyunların içeriği her bölüme özel olarak oluşturulmuş olup, manyetik eğitim tahtalarında kullanılmaktadır. Yine tüm bölümlerde ilgili sahanın modülleri oluşturulmuştur. Bu modüller personellerin tehlikeli ekipmanları birebir kullanmasına olanak sağlamıştır. Görsel ekranlardan verilen yönergelerden hareketle tüm odalarda bulunan modüller katılımcılar tarafından kullanılmakta ve birebir uygulanabilmektedir. İki bina ve uygulama alanından oluşan eğitim merkezi tasarlanırken her konu için farklı bir ortam yaratma düşüncesinden hareket edilmiştir. Bu kapsamda 13 farklı eğitim alanı oluşturulmuştur.

ÇİSİEM Eğitim Kataloğunu indirmek için tıklayınız.

Daha detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edin
http://www.isgegitimmerkezi.org/