EN
Menü
close

Ne aramıştınız?

Tüm web sitesi içeriğine akıllı arama bölümü ile ulaşabilirsiniz.

Arama
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Dünya Gazetesine Sektöre İlişkin Açıklamalarda Bulunduk

Genel Sekreterimiz Dr. H. Serdar ŞARDAN, 17 Aralık 2021 tarihli Dünya Gazetesine sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu. Genel Sekreterimizin açıklamaları yayında aşağıdaki şekilde yer aldı.

“20 milyar dolarlık yatırımı yönetiyoruz”

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) üyeleri, Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet yürüten 32 kuruluşa bağlı 65 tesis ile toplamda 20 milyar dolarlık yatırımı yönetiyor. ÇEİS Genel Sekreteri Dr. H. Serdar Şardan, “Yıllık yaklaşık 115 milyon ton kapasiteyle Avrupa’nın en büyük, dünyanın 5. büyük üreticisi konumundayız. Yanı sıra; 2020 yılı verilerine göre Avrupa’nın en büyük, dünyanın en büyük 2. ihracatçısı olarak ülke ekonomisine döviz girdisi sağlayan önemli endüstrilerden biriyiz” bilgisini verdi. Sektörün 2020 yılı ihracat gelirinin 1,1 milyar dolar olarak gerçekleştiğini kaydeden Şardan, “2021 yılı Ocak-Kasım döneminde ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre değer bazında yüzde 12,1 oranında artarak şimdiden 1 milyar 150 milyon dolar oldu” dedi.

“ihracat politikası başarılı oldu”

İç pazarda yaşanan daralmanın ardından sektör oyuncularının finansal dengelerini ihracat ağırlıklı politikalarla sağladığını aktaran Şardan, “Bu yöntemin de oldukça başarılı sonuçlar doğurduğunu söyleyebilirim. Türk çimento sektörünün uluslararası arenada elde ettiği itibar, ürün kalitemiz ve fiyat avantajımızla ihracatta adeta bir dünya devi haline geldik. Ülkemizin ihracat lideri olduğu pazarlarda, aynı kapasite ve büyüklükte ihracat yapabilecek bir rakibi yok” diye konuştu.

“iç pazar 60 milyon tona çıkacak”

İç pazarda ocak-ağustosta çimento üretiminin geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 14,8’lik artışla 50,2 milyon tona ulaşırken, iç satışların yüzde 16,1’lik artışla 38,2 milyon tona yükseldiğini kaydeden Şardan, “Bu yılın sonunda, iç pazar büyüklüğünün 60 milyon ton seviyelerinde olmasını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.