EN
Menü
close

Ne aramıştınız?

Tüm web sitesi içeriğine akıllı arama bölümü ile ulaşabilirsiniz.

Arama
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Yapı Tasarım Yarışması 2021’in Sonuçları Açıklandı

ÇEİS olarak, çimentonun estetik ve yenilikçi kullanım örneklerini artırmak amacıyla, bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Yapı Tasarım Yarışması 2021’de ödül alan projeler belli oldu. “Kentsel Alanda Yenilikçi Yaklaşımlar” teması ve “Kentlerdeki Atıl Alanlarımızı Beraber İşlevlendirelim” sloganıyla düzenlenen yarışmada, yarışmacılardan kent içinde atıl kalmış veya kullanım karakteri oluşmamış belirli yapıların seçilerek, bu yapılar için bulundukları yerin mekânsal kalitesini artıracak, kentsel çevre içinde kimlik kazandıracak, buluş içeren çözümler üretmesi istenmiştir. 

Yarışmaya, Profesyonel kategorisinde 41 proje, Öğrenci kategorisinde 55 proje olmak üzere, toplam 96 proje başvurusu yapılmıştır. Ardından, 28-29 Haziran 2021 tarihlerinde online olarak gerçekleştirilen jüri değerlendirme toplantılarının sonucunda ödül almaya hak kazanan projeler belirlenmiştir.

Toplam 205 bin TL’lik ödülün sahiplerini bulduğu profesyonel kategoride, birincilik ödülünü Dilara Demiralp ve Uğur İmamoğlu ikilisinin, deniz kıyısında konumlanan tekil strüktürlerin yerle ve birbiriyle kurduğu ilişkiyle öne çıkan Ekoton projesi aldı. İkincilik ödülü, Aslı Erdem, Merve Nur Başer ve Fatma Zeyneb Önsiper’in, farklı organizmalar için yaşam alanları sağlama ve doğayı içinde bulundurabilme potansiyeli taşıyan Concrete Jungle projesine gitti. Kategorinin üçüncülük ödülü, Efecan Kuyusuz, Volkan Kaya, Metin Ali Liman, Mustafa Tayyip Kaynar ve Bayram Altındağ’ın, atıl durumda kalan su kulelerinin yeniden işlevlendirilmesine odaklanan Temas projesinin oldu. Kentsel Arayüz DAM, Katmekân, Cubetopia ve Duyusal Beton projeleri ise kategorinin Eşdeğer Mansiyon ödüllerini almaya hak kazandı.

Toplam 90 bin TL tutarında ödülün dağıtıldığı öğrenci kategorisinde ise, Melis Beril Yemişçi, Melis Pınarel ve Dilşad Kurdak’ın, eğlenceli ve dinamik tasarım fikri ile Beton Motus projesi birincilik ödülüne layık görüldü. İkincilik ödülü, bitkileri tasarıma dahil ederek getirdiği çözümle fark yaratan Ningen projesiyle Yeliz Kaya, Furkan Berke Çilesizoğlu, İlayda Ömer ve Kurtuluş Atasever’in oldu. Kategorinin üçüncülük ödülü, Mertcan Demirhan, Umut Can Korkmaz, Emil Aliyev ve Yusuf Çoşan’ın, su sorununa, betonun öne çıktığı tasarımıyla farkındalık yaratma çabasıyla takdir gören Sarnıç isimli projesine gitti. Öte yandan, Küf-Beton, Paraboloid Kenet Kavuşma, Döngü ve PAR-KUR projeleri Eşdeğer Mansiyon ödüllerinin sahibi oldu.

Yarışma ile ilgili detaylı bilgiye ve ödüle layık görülen projelere https://yapitasarimyarismasi.com/  bağlantısı üzerinden ulaşılabilmektedir. 

Faaliyete Ait Görseller