EN
Menü
close

Ne aramıştınız?

Tüm web sitesi içeriğine akıllı arama bölümü ile ulaşabilirsiniz.

Arama
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Çimento Sektörü İş Hukuku Buluşmaları’nın İlki İstanbul’da Gerçekleştirildi

Çimento sektörünün son dönemde gündemindeki konulara ilişkin hukuki gelişmeler ile yargı kararlarının değerlendirilmesi amacıyla Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ev sahipliğinde “Çimento Sektörü İş Hukuku Buluşmaları – I” Toplantısı gerçekleştirildi. İşverenlerin gündemindeki iş hukukuna ilişkin konuların irdelenmesi için tekrarlanması planlanan toplantıların ilki 12 Temmuz 2019 tarihinde İstanbul SwissOtel The Bosphorus’ta düzenlenirken; toplantıda “Alt İşverenlik” ve “İş Güvencesi” konuları ele alındı.

Toplantı başlangıcında çimento sektörünün tanıtımının yapıldığı video gösteriminin ardından açılış konuşmalarını ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Suat ÇALBIYIK ile T. Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriye NAZLIM yaptı. Açılış konuşmalarının ardından iki oturum halinde tertip edilen “İş Hukuku Buluşmaları”nın ilk oturumu Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent AKIN’ın moderatörlüğünde gerçekleşti.

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Başkanı Mehmet ÇAMUR ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurşen CANİKLİOĞLU’nun konuşmacı olarak katıldığı oturumda alt işverenlik ve uygulama sorunları ele alındı. İkinci oturumda ise iş güvencesi ve uygulama sorunları ele alınırken; moderatörlüğünü İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer EKMEKÇİ’nin yaptığı oturumun konuşmacıları Yargıtay 22. Hukuk Dairesi Başkanı Seracettin GÖKTAŞ ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ercüment ÖZKARACA oldu.

Faaliyete Ait Görseller