EN
Menü
close

Ne aramıştınız?

Tüm web sitesi içeriğine akıllı arama bölümü ile ulaşabilirsiniz.

Arama
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Yapı Seçkisi Dizisi Yeni Yapı Değerlendirmesi: TED Ankara Koleji Yerleşkesi Sahne Sanatları ve Gösteri Merkezi

Çimento ve betonun estetik kullanımlarını öne çıkartarak, güzel örnekleri paylaşmayı amaçladığımız yazı dizimizin beşinci analizi yayınlandı.

İçinde yaşadığımız dünyadaki neredeyse tüm yapılı çevreyi kuran çimento ve betonun kamusal alana yayılmış estetik kullanımlarına dikkat çekmeyi amaçladığımız Opus Caementicium (Roma Betonu) yazı dizimizin yeni analizi yayınlandı. Arredamento Mimarlık Dergisi iş birliğinde hayata geçirdiğimiz yazı dizimiz kapsamında bu ay; zengin mimari repertuarıyla öne çıkan TED Ankara Koleji Yerleşkesi Sahne Sanatları ve Gösteri Merkezi incelendi. Mimari tasarımı Uygur Mimarlık tarafından gerçekleştirilen Sahne Sanatları ve Gösteri Merkezi’nin inşası; öğrencilerin birbirini ders dışında gördüğü, performanslar izlediği, öğretmenlerin, velilerin, vakfın üyelerinin bir araya geldiği, çok amaçlı bir alan isteğine yanıt verecek şekilde 2020 yılında tamamlandı.

Profesyonel fotoğraflarıyla ilk kez Arredamento Mimarlık Dergisinde yer alan yapı, ülkemizin değerli mimarlarından N. Müge CENGİZKAN tarafından analiz edildi. “Kampüsün Gözü: TED Sahne Sanatları Merkezi” incelemesini keyifle okumanızı dileriz.

Okumak için tıklayınız