EN
Menü
close

Ne aramıştınız?

Tüm web sitesi içeriğine akıllı arama bölümü ile ulaşabilirsiniz.

Arama
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

#BenimleGelecek projemizi InBusiness Aralık 2021 Sayısına Anlattık

Genel Sekreterimiz Dr. H. Serdar ŞARDAN, toplumsal cinsiyet eşitliği hedefiyle hayata geçirdiğimiz #BenimleGelecek projemizi InBusiness Aralık 2021 sayısına anlattı. Genel Sekreterimizin açıklamaları yayında aşağıdaki şekilde yer aldı.

Çimento Sektöründen Eşitlik Hareketi: #BenimleGelecek

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sunmak amacıyla #BenimleGelecek isimli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Proje dahilinde, nöropazarlama şirketi ThinkNeuro iş birliğinde, “Türkiye’de Toplumsal Cinsiyet Kalıplarına Bakış Araştırması” hazırlandı. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin bilinç dışındaki yerini inceleyen araştırma, dünyada ilk olma özelliğini taşıyor. Projenin devamında, çimento sektörü çalışanlarının tamamına, Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) Eşitliğe Değer Girişimi tarafından eğitimler verilecek. İnsanlığın ortak problemlerinden biri olan toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile mücadelede önemli bir sorumluluk üstlenen ÇEİS, #BenimleGelecek projesi ile değişimi kendinden başlatmayı ve çarpan etkisi ile yüzbinlerce kişiye dokunarak Türkiye’nin huzurlu yarınlarına katkı sunmayı hedefliyor.

Türkiye’nin en büyük işveren sendikalarından ÇEİS’in “gurur projemiz” olarak nitelediği #BenimleGelecek’in detaylarını Genel Sekreter Dr. H. Serdar ŞARDAN’dan dinledik.

“Çimento Ailemiz Değişirse Türkiye Değişir”

Cumhuriyetin kuruluş öyküsünde yer alan sektörlerden biri olduklarını vurgulayan Serdar ŞARDAN, “Cumhuriyet, bu toprakların çimentosu ve bizleri bir arada tutan güçtür. Kurucu değerlerimize olan bağlılığımız, Mustafa Kemal ATATÜRK’ten aldığımız eşitlik ilhamı ve ülkemizin toplumsal yaşamında kalıcı vizyon oluşturmaya olan inancımızla #BenimleGelecek projemize hayat verdik. En ciddi ortak sorunlarımızın başında maalesef toplumsal cinsiyet eşitsizliği geliyor. Bu konuda çözümün, kendimizi değiştirmekten geçtiğine inanıyoruz. Geniş istihdam ağımız ile toplumun her sosyo-ekonomik grubuna temas edebilme gücüne sahibiz. Sektörümüzden başlayacak bir dönüşüm hareketi, çalışanlarımızın ailelerini de hesaba katınca, tüm ülkemize yayılacaktır. Bu nedenle, ‘Çimento Ailemiz Değişirse Türkiye Değişir’ diyoruz” dedi.

Çimento Sektöründe Eğitim Seferberliği

Proje hakkında bilgi veren ŞARDAN, “Oldukça hassas ve farklı temas noktaları olan güçlü bir proje hazırladık. Çalışmalarımızın temelini bilimsel bir zemin üzerine inşa ettik ve proje boyunca tavsiyelerine başvuracağımız bir Danışma Kurulu oluşturduk. Bu kurulda çimento sektörü temsilcilerinin yanı sıra; nöro araştırmacı, sivil toplum çalışmaları uzmanı, sosyolog, bilişsel bilimler uzmanı, gazeteci ve iletişim danışmanı yer alıyor. Ardından, durum analizi yapabilmek için, Türkiye’nin ilk nöropazarlama şirketi ThinkNeuro iş birliğinde “Türkiye’de Toplumsal Cinsiyet Kalıplarına Bakış Araştırması” hazırladık. Bu araştırma ile bilinç dışında eşitliği nasıl algıladığımızı tespit ettik. Optik beyin görüntüleme sistemi olan fNIRS kullanılarak gerçekleştirilen araştırmamız hem Türkiye hem de dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor.  

 Projenin yeni aşamasında, tüm sektörümüz çalışanlarına AÇEV/Eşitliğe Değer iş birliğinde “Eşitliğin Farkındayım” eğitimleri ve çalıştaylar planladık. Eğitimlerin ilk fazı online olarak ofis çalışanları ile gerçekleştirilecek. Eğitimlerin öncesi ve sonrası bağımsız bir araştırma kuruluşu tarafından raporlanacak. Böylece hem ilk faz eğitimleri hem de bağımsız araştırma kuruluşunun verilerini tahlil ederek fabrikalar özelinde gelişim alanlarını belirleyecek ve projenin saha çalışanlarına yönelik ikinci fazını kurgulayacağız. Büyük Çimento Ailemizden başlayan değişim hareketinin tüm yurda dalga dalga yayılacağına, projemizin ölçek ve örnek olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.