EN
Menü
close

Ne aramıştınız?

Tüm web sitesi içeriğine akıllı arama bölümü ile ulaşabilirsiniz.

Arama
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ÇEİS Yapı Seçkisi Dizisi Başladı İlk Yapı Değerlendirmesi: James-Simon-Galerie

Türkiye’nin saygın yayınlarından Arredamento Mimarlık Dergisi işbirliğiyleOpus Caementicium” başlığı altında bir yazı dizisi başlattık. Amacımız, çimento ve betonun estetik kullanım örneklerini öne çıkartarak, güzel örnekleri paylaşmak.

Yazı dizimiz kapsamında, bir yıl boyunca derginin her sayısında, Sendikamızın katkılarıyla hazırlanacak özel bölümde betonun nitelikli kullanımına örnek teşkil edecek bir yapı analiz edilecek. Mimarlık camiasının tanınmış ve alanında yetkin isimleri tarafından kaleme alınacak analizlere, Türkiye ve dünyadan önemli projeler konu olacak. 

Yazı dizimizin ilk yapı değerlendirmesini derginin Mart-Nisan 2020 sayısı için mimar ve akademisyen Dr. Saitali KÖKNAR kaleme aldı.

KÖKNAR, “İyi mimarlık” kavramını dünya gündemine taşıyarak kendi alanında öncü işler üretmiş ve dünya sıralamasında ilk 50 içine giren çok önemli bir isim olan David Chipperfield’ın imza attığı James-Simon-Galerie binasını inceledi.

James-Simon-Galerie binasının analizini keyifle okumanızı diler, Opus Caementicium yazı dizimizin sektörümüze yeni bir soluk getirmesini dileriz…

 

Okumak için tıklayınız