EN
Menü
close

Ne aramıştınız?

Tüm web sitesi içeriğine akıllı arama bölümü ile ulaşabilirsiniz.

Arama
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Votorantim Cimentos Türkiye’ye %100 Oranında Isıl Yer Değiştirme Lisansı

Votorantim Cimentos Türkiye, kaynaklarımızın sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesini amaçlamakta ve çimento üretim sürecindeki enerji tüketimini azaltarak çevreye katkıda bulunmayı taahhüt etmektedir. Atık yönetimi hiyerarşisini uygulayarak, döngüsel ekonominin gelişimine katkıda bulunmaktadır.

Atıkların enerjiye dönüştüğü geri kazanım süreçleri; hem karbondioksit emisyonlarının hem de fosil yakıt kullanımının azaltılmasına katkıda bulunmaktadır.
Votorantim Cimentos Türkiye’de yer alan çimento fabrikalarının 2013 yılından bu yana gerçekleştirdiği karbondioksit emisyonu azaltımı 49.060.825 litre akaryakıtın kullanımı sonucu atmosfere salınan karbondioksite eşdeğer olup, bu miktar 5.436.307 ağaç tarafından tutulabilmektedir.

Bu kapsamda, 11-15 Kasım 2019 tarihleri arasında Hasanoğlan Fabrikasında, %39,9 olan ısıl yer değiştirme oranını %100 oranına çıkaran bir deneme gerçekleştirildi.
Deneme sonuç raporunun T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından olumlu bulunması ile; tehlikeli atıklar için %39,9, tehlikesiz atıklar için ise %100 oranında ısıl yer değiştirme yapılmasına imkan veren lisans süreci tamamlandı.

Bu lisans ile birlikte Votorantim Cimentos Türkiye Hasanoğlan Fabrikası, Türkiye’de %100 oranında ısıl yer değiştirme oranına sahip oldu.