EN
Menü
close

Ne aramıştınız?

Tüm web sitesi içeriğine akıllı arama bölümü ile ulaşabilirsiniz.

Arama
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Zeki SAĞLAM

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Yüksek Mühendisliği’nden 1976 yılında mezun olmuştur. Mezuniyet sonrasında, 1977 yılında Aşkale Çimento Fabrikası’nda göreve başlamış ve çimento sektöründeki görevlerine ara vermeden 2014 yılına kadar devam etmiştir.

Öncelikle Türkiye Çimento Sanayii bünyesinde, devlette görevine başlamıştır. Özel sektör olan çimento ile tanışması, 1986 yılında Aşkale’de İşletme Müdürü iken ENKA Teknik’ten gelen davet üzerine başlamıştır. İki yıl (1986-1988) süreyle yurt dışında Bağdat FALLUCA Beyaz Çimento Fabrikası’nda çalıştıktan sonra tekrar Türkiye’ye dönmüştür. Çimento sektöründe sırasıyla; Aşkale, Çorum, Ankara, Aşkale, Bağdat, Antalya, Yozgat, Sivas ve Çorum, Yozgat, Ankara ve Trakya Pınarhisar  Çimento Fabrikaları’nda çeşitli kademelerde 36 yıl boyunca görev yapmıştır. Aşkale, Çorum ve Ankara’da Mühendislik ve Şeflik görevlerinden sonra Aşkale’ye İşletme Müdürü olmuştur.

Yurt dışından dönüşünde ise  11.07.1990-17.04.1995 tarihleri arasında Yibitaş Yozgat Çimento Fabrikası’nda Üretim Müdürü olarak çalışmış, akabinde Sivas Çimento Fabrikası’na Genel Müdür olarak atanmıştır. Sivas Çimento Fabrikası’nda 2 yıl çalışmış ve 1997 yılında aynı grubun fabrikası olan Çorum Çimento Fabrikası’nda 5,5 yıl Genel Müdürlük görevi yapmıştır. Daha sonra Yibitaş Yozgat Çimento Fabrikası’nda 01.12.2002 tarihinde Genel Müdür olarak göreve başlamıştır. Ocak 2011 tarihi itibariyle Cimpor Yibitaş Çimento San. Ticaret A.Ş.’de Endüstri Direktörü olarak görev yapmaya başlamıştır.  Mayıs 2013 tarihine kadar bu görevine devam etmiş ve yeni adıyla Votorantim Çimento’dan emekli olmuştur. Akabinde, LİMAK Çimento  Grubu merkez kadrosunda operasyonlardan sorumlu Direktör olarak göreve başlamış, 1 yıl boyunca bu görevi yürütürken 6 ay süreyle LİMAK Trakya Pınarhisar Fabrikası’nda Genel Müdürlük yapmıştır. Haziran 2014 tarihi itibariyle çimento sektöründeki çalışmasını tamamlamıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.