TR
Menü
close

Ne aramıştınız?

Tüm web sitesi içeriğine akıllı arama bölümü ile ulaşabilirsiniz.

Arama
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

KAVÇİM Çimento Sendikamız Üyeleri Arasına Katıldı.

Kavçim Çimento Fabrikası, Samsun ili, Kavak ilçesi Bekdemir Mahallesi mevkiinde 125.000 m2 alan üzerine kurulu olup, Samsun-Ankara otoyoluna 8 km, Kavak ilçe merkezine 10 km, Samsun şehir merkezine 52 km, Samsun Limanına 56 km, Çarşamba ve Merzifon Havalimanlarına 72’şer km mesafededir.

1.500.000 t/yıl klinker ve 2.000.000 t/yıl çimento üretim kapasitesi ile bölgenin en büyüğü, Türkiye’nin de en büyük çimento fabrikalarından biri konumunda bulunan fabrika, yurt içi satışlarının yanında hâlihazırda Gana, Gürcistan ve Rusya gibi ülkelere çimento ve klinker ihracatı da yapmaktadır.

Tesiste 3 konkasör, 2 farin değirmeni, 2 kömür değirmeni, 1 döner fırın, 1 roller press ve 2 çimento değirmeninden oluşan üretim hattının yanı sıra 40.00 ton kapasiteli preblending, 20.000 t kapasiteli farin, 90.000 t kapasiteli klinker ve 20.000 t kapasiteli çimento stok siloları mevcuttur.

Fabrika, klinker ile birlikte CEM I 42,5R (Portland Çimento), CEM II/A-L 42,5R (Portland Kalkerli Çimento) ve CEM II/B-L 32,5R (Portland Kalkerli Çimento) üretim ve satışını gerçekleştirmektedir. Sürdürülebilir ve kaliteli bir üretim anlayışı ile piyasaya arz edilen bu ürünlerin her biri için akredite kuruluşlardan alınmış “Performans Değişmezlik Belgeleri” mevcuttur. Girdi, ürün ve proses kontrolü modern teçhizatlarla donatılmış laboratuvarlarda yapılmaktadır.

53 adet tozsuzlaştırma amaçlı filtre ile donatılmış fabrika, çevre ve iş sağlığı güvenliği konularında hassas yaklaşımı ile hem ortam hem de çalışan güvenliğini ön planda tutmaktadır.